Ще бъде направено всичко, за да не остане безнаказан този отвратителен акт, написа премиерът

Полицай беше застрелян вчера по време на операция срещу наркодилъри във френския град Авиньон, съобщи премиерът Жан Кастекс, цитиран от ДПА. "Ще бъде направено всичко, за да не остане безнаказан този отвратителен акт", написа той в Twitter.

Според местни медии полицаят бил застрелян, когато той и негови колеги проверявали известно сборище на наркодилъри. Убиецът избягал със скутер. Вътрешният министър Жерал Дарманин заяви, че няколко служители на реда били простреляни по време на операцията и нарече жертвата "герой".

Оправдаха Марин Льо Пен за публикуването на кадри на мъчения на "Ислямска държава"

Насилието срещу полицаите е често явление във Франция, отбелязва агенцията. Само преди две седмици полицейска служителка беше убита с нож от тунизиец пред полицейски участък в Рамбуйе, близо до Париж.

Френското правителство иска да предостави по-голяма защита на служителите на реда в страната с нов закон за сигурността, който беше посрещнат с големи протести. Критиците на законопроекта се опасяват, че той ще доведе до ограничаване на свободата на печата, тъй като предвижда големи глоби и затвор за хора, които публикуват в интернет снимки на полицаи и съобщават техните имена и адреси.

Източник: БТА