Клипче на инцидента беше публикувано в социалните мрежи

Десетки сигнали за гонки с коли и мотори в Пловдив. Заради високите скорости по време на една такава гонка за малко не се стигна до фатален инцидент с полицаи на пътя. Случаят е от преди ден и беше споделян и коментиран многократно в социалните мрежи.  На клипа се вижда как мъж с мотор с бясна скорост препуска по централния булевард на Пловдив „Цар Борис Трети Обединител“.

АГРЕСИЯ НА ПЪТЯ: Шофьор се сби с мотористи в София (ВИДЕО)

Мотористът, който сам е направил запис на опасното си изпълнение, влиза с мощна скорост в тунела. После излиза от него. И при опит да бъде спрян от двама полицейски служители, които му вдигат стоп-палка, той едва не ги премазва. Минава покрай тях с пълна газ и не спира.

Екипът на NOVA потърси полицията за коментар по случая. Оказа се, че двамата полицаи, които са били застрашени от този инцидент, не са докладвали за него и дори не са тръгнали след извършителя. След като от МВР се запознаха със записа, обявиха, че ще издирят нарушителя и той ще бъде наказан с цялата строгост на закона. 

Оказва се, че водачът е  21-годишен жител на село Рогош. На младеъжт са съставени два акта, а книжката му ще бъде отнета за година. Тя обаче е за категория B и не отговаря за управлението на мотоциклет.  Установено е, че младият мъж е преминал с мотора си и на червен сигнал на светофарна уредба, поставена на кръстовището на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и ул. „П.Д Петков“ , за което е съставен отделен акт.

Повече гледайте във видеото