Лидерът на ГЕРБ се срещна с млади представители на партията

На партийно събитие, на което коментира темата с подслушванията, Бойко Борисов отправи и критики към работата на служебното правителство. Той обвини президента Румен Радев в упражняване на еднолична власт.

На среща за изборите с младежите на партията председателят на ГЕРБ направи анализ на политическата обстановка в страната. Той не спести критиките както към президента Румен Радев, така и към служебното правителство.

„Страхът започва да се явява отново в хората. Сега е еднолична власт - точно като '44 година. Един човек определя кое е добре и кое е зле”, коментира Борисов.

 

 

Не остави без коментар и уволненията, включително отстраняването на председателя на ДАНС.

„Вчера вътрешният министър си позволява да каже за хора - престъпници. За това, че са си свършили добре служебните задължения. Как дава присъди, без да са ги осъдили”, попита лидерът на ГЕРБ.

„Да кажеш, че му липсва почтеност на човек, който само преди няколко дни - 29 дипломати в НАТО и с официална декларация на говорителя от тяхно име, е подкрепил доклада и действията по руските шпиони”, допълни Борисов. 

Борисов отново определи служебното правителство като предизборен щаб на президента: „Аз не съм видял нищо друго, освен червени и пембени кадри, които се назначават - нищо друго до този момент не сме видели, една реална политика не сме видели”, смята той.