Отварят театрите, кината, казината, богослужебните места с до 50% от капацитета

От днес в Кипър влизат в сила облекченията на ограничителните мерки, които обяви правителството миналата седмица, съобщи кипърското издание "Филелефтерос".

Вече ще бъде разрешено да се събират до 20 души в частни домове, а за сватби и кръщенета този брой може да бъде по-голям.

Разрешено е провеждането на сватби, кръщенета и погребения, стига присъстващите да не надхвърлят 50 процента от капацитета на помещението и да разполагат с т.нар. "Сейфпас" (SafePass), т.е. документ, потвърждаващ, че не са ваксинирани, преболедували са КОВИД-19 или разполагат със скорошен отрицателен антигенен тест. "Сейфпас" е задължителен за лицата на възраст над 12 години.

В Кипър се провеждат парламентарни избори

Вече могат да се провеждат публични събирания като сватби, кръщенета, абитуриентски балове и т.н. в ресторанти, парти центрове, хотели, нощни клубове и др. при следните условия:

А) до 150 души на закрито за обяд или вечеря,

Б) до 280 души на открито за обяд или вечеря,

Г) до 250 души във всеки един момент на открито за прием/коктейл.

Отварят театрите, кината, казината, богослужебните места и т.н., като се позволява запълненост до 50 процента от капацитета. Във всички закрити обществени места посетителите над 12-годишна възраст трябва да представят "Сейфпас" . 

Източник: БТА