Повод за спор стана и участието на Пламен Узунов в правителствено заседание

ГЕРБ излязоха с нови обвинения към служебното правителство. От партията на Бойко Борисов сравниха кабинета с този на Пламен Орешарски. От своя страна говорителят на служебното правителство Антон Кутев ги обвини в лъжа.

ГЕРБ: Служебният кабинет е коалиция на БСП, ДПС и Мая Манолова (ВИДЕО)

Поименно представянето на биографиите на новите областни управители дойде не от служебния кабинет, а от ГЕРБ. И от партията заключиха:

„Това служебно правителство е политическо правителство. То е коалиция между БСП, ДПС и Мая Манолова. Аргументът, че те сменят областните управители на ГЕРБ, защото областните управители на ГЕРБ партизират организацията на изборите, е невалиден , защото те бяха сменени с областни управители от БСП.  Няма да споменавам съветническото назначение на г-на Пламен Орешарски”, заяви Тома Биков.

Министър-председателят представи новите областни управители

„Все пак да не забравяме и Антон Кутев, който отговаряше за медийната политика в БСП. Сега отговаря за това като говорител на Министерския съвет”, добави Христо Гаджев.

„Усещам, че това ще бъде първият манипулиран вот в България”, смята лидерът на партията Бойко Борисов.

На друг брифинг пък дойде отговор от говорителя на Министерски съвет Антон Кутев.

„Първо чух, че аз съм бил член на правителството. Проблемът е не само, че не съм, а и че заплатата не ми е като на член на правителството. Лично за мен това е проблем. Второ, чух, че Пламен Орешарски бил съветник на премиера, което е абсолютно невярно. Имаше там още няколко неща, които бяха откровени лъжи. Сега тия хора като говорят не знаят ли какви са фактите, или ни лъжат”, попита той от своя страна.

Кутев: Не е вярно, че Пламен Орешарски е съветник на премиера

И още, от ГЕРБ заявиха, че имат информация, че Пламен Узунов води срещата с областните управители вместо премиера.

„Ако е така - в какво качество се намира той в Министерския съвет. Това е един от съветниците на президента, който е със статут на обвиняем”, припомни Биков.

Стефан Янев: Пламен Узунов беше на срещата с областните (ВИДЕО)

Отговор, че Узунов присъства на заседанието дойде по време на брифинга, на който беше зададен въпроса. Шефът на пресцентъра на правителството потвърди, че съветника на президента участва в заседанието.

„Да, Пламен Узунов е бил там, но той е в ролята на координатор, той не води нищо”, потвърди и премиерът Стефан Янев от Враца, където се поклони пред паметника на Ботев.