На злополучното място се случва трети инцидент за последните няколко месеца

Абсурд с опасен завой. Трети инцидент се случва почти на едно и също място само в рамките на няколко месеца. Става дума за козлодуйското село Гложене, където във вторник тир влетя в овощна градина. В края на декември отново тежкотоварен камион се вряза в двор на къща и едва не я събори. Миналия месец пък кола „кацна” върху оградата на същата къща. Ще бъде ли обезопасен този злополучен завой след толкова произшествия, които като по чудо засега се разминават без пострадали?

ОПАСЕН ЗАВОЙ: ТИР се вряза в овощна градина в Гложене (ВИДЕО)

„Катастрофата беше сериозна, разминал се е с автобус и е избегнал удара. Вероятно е загубил контрол и е навлязъл в градината. Не е шофирал с превишена скорост, може би с около 40 км/час. Пътят изхвърля, а и беше мокро”, смята Владимир Петров, който преди години е пострадал при подобен инцидент.

„След първата катастрофа говорихме, че е най-добре да има обходен път, защото този е много натоварен. Както и да се обезопаси, трафикът не може да се спре. Поставен е знак, че завоят е опасен. Ако шофьорите не бъдат отговорни, никоя институция не може да помогне”, коментира Величка Нейчева, директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в Община Козлодуй.

Кола се вряза в къща в село Гложене (ВИДЕО+СНИМКИ)

От АПИ са уверили Общината, че ще направят всичко необходимо в рамките на техните компетенции. От КАТ заявиха за NOVA, че могат да предприемат действия, едва след като са ги обсъдили с Пътната агенция.

„Съвместно с общината ще набележим конкретни мерки. Щом знаковото пространство и маркировката не помагат, явно трябва да се насочим към нов вид превенция на движението”, заяви шефът на Областното пътно управление – Враца.

Тир едва не помете къща във Врачанско

Жителите на Гложене искат на този злополучен завой да бъдат поставени мантинели или камера за превишена скорост.