Вижте защо Грейс Кели помага на първите тризнаци, родени в княжеството

Наричат Монако изящното бижу на Лазурния бряг. Втората най-малка страна в света след Ватикана. Два квадратни километра лукс, които се къпят във водите на Средиземно море. Монако е данъчен рай с почти нулева безработица където една трета от жителите са милионери, а местното гражданство е привлегия, която се получава единствено по наследство.

“Да бъдеш или да не бъдеш?”. Ако Шекспир е писал “Хамлет” за Монако, то отговорът би бил  - да бъдеш! Особено на въпроса да бъдеш или не гражданин на изящното княжество.

Привилегията да притежаваш местен паспорт е трудна задача. Монако наброява едва 9500 монегаски, а останалите близо 20 000 жители ползват статут на постоянно пребиваващи, след представяне на солидна сума в банкова сметка и одобрение от принца.

Показват сватбената рокля на принцеса Даяна на изложба (СНИМКИ)

"Обикновено се чака с години, а отказите са чести. Или ако сте VIP личност, която с дейността си допринася за името и икономиката на страната", твърди Натали Вердино. 

Още с появата си на бял свят Натали гравира името си в историята на Монако. Заедно с братята си Жан-Филип и Себастиян са първите тризнаци, раждали се на територията на княжеството. Дори това обаче не им дава право на монакски паспорт. 

Кейт Мидълтън с мил жест към момиченце, болно от рак (СНИМКИ)

"На 26 януари 1978 година в болницата в Монако се раждат първите тризнаци - аз и моите двама братя. Раждането е било напълно естествено. Истинска изненада. Родителите ми са мислили, че бебетата са само две. Било е голямо събитие за онова време. Появили сме се малко след 7-ия месец и тъй като за лекарите това е било новост веднага са ни преместили в болницата в Ница, където оставаме в кувьози месец и половина, до навършване на пълните 9 месеца", разказва тя. 

Тризнаците се раждат в скромно семейство на французи, живеещи в Монако. Малкото жилище на родителите се оказва твърде тясно да подслони петчленното семейство. И тогава, точно като в приказка, идва добрата фея-ористница. Носи корона и в синхрон с името си излъчва грация.  

Повече по темата гледайте във видеото.