Инцидентът е станал близо до село Девене

Тежка катастрофа е станала на прав участък близо до врачанското село Девене. Двама души са загинали, а други двама са ранени. Инцидентът се е случил край язовира. Това потвърдиха за NOVA от МВР. 

Загиналите мъже са работници във фирма, която укрепва дигата на язовира.

Колата и джипът пътували в една посока – от Борован към село Девене. Водачът на лекия автомобил завивал на ляво, за да стигне до обекта, на който работела фирмата им, когато отзад го връхлетял джип. Свидетели станали колеги на загиналите.

"Точно спряхмеи стана удара.  Те бяха след нас. Ние спираме и вече след нас те пристигат. Дават мигач да завиват и той ги бие отзад", разказва очевидец.

Една от гумите на колата се откъснала и изхвърчала, а автомобилът се преобърнал и се спрял в крайпътно дърво. Единият пътник на задната седалка загинал на място, а другият починал в линейка на път за болницата. Колегите им са притеснени от факта, че не всичко е ясно в този инцидент.

Пета жертва и първи кадри от жестоката катастрофа в Микре (ВИДЕО+СНИМКИ)

"На джипа е сложена пластмаса, за да не се вижда километража с колко километра се е движил, ако е блокирал километража при удара. Щом е заключен джипа и е сложена пластмаса значи може да има и манипулация", обясни колега на загиналите.

Според разследващите причините ще се изясняват в условията на образуваното вече досъдебно производство.

"Самата автотехническа експертиза много по-точно ще даде отговор на това какво в крайна сметка е довело до смъртта на пътниците в автомобила", заяви окръжният прокурор Владимир Сираков.

Тежка катастрофа с жертва и ранени на пътя Бургас-Елхово

Водачът на джипа е невредим. Другият шофьор е с наранявания и е в болница. Тестът за алкохол и на двамата е отрицателен.