Те могат да избират от четирите вида ваксини

Спортният диспансер в Пловдив предлага „зелен коридор“ за имунизация на спортисти. „Призоваваме спортистите да се имунизират преди началото на активния състезателен сезон и предстоящите им пътувания”, апелира екипът на Диспансера.

„Към този момент интересът на спортисти, треньори и деятели в спортните клубове към имунизации срещу коронавирус е незадоволителен, въпреки че в Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина бе разкрит специален ваксинационен център”, заяви управителят д-р Влатко Глигоров, който отбеляза, че лечебното заведение разполага и с четирите вида ваксини, разрешени у нас, а екипът е в готовност да обслужва желаещите.

ЕП окончателно одобри въвеждането на удостоверенията за COVID-19

За да привлече вниманието на спортните среди към имунизационната кампания, той е подготвил и изпраща писма до федерациите и клубовете на територията на община Пловдив и до ръководството на Спортно училище „Васил Левски”. В тях отправя призив за ваксинация и разкриване на „зелени коридори” за спортисти в посочени от клубовете времеви интервали.

„През останалото време всички граждани на Пловдив са добре дошли", увери д-р Глигоров. Той напомни, че е необходимо предварително да си запишат час по телефона на регистратурата на Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина.

На всички имунизирани се издава сертификат, който е валиден при пътуване в чужбина. 

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК