Вижте какви са предимствата на този размер устройства

На фона на внушителните по размер модели, които се предлагат днес, телевизорите 32 инча се смятат за малки. И наистина са такива, ако сравните техните диагонали от 80 см с 65-инчовите или 75-инчовите екрани (с диагонали съответно 164 и 189 см). Но дали това означава, че не си струва да имате телевизор 32 инча? Ще разберете в следващите редове.

Практични размери

В много ситуации размерът на един 32-инчов телевизор може да се окаже перфектен. На първо място, компактният му размер не изисква специални грижи и размествания на мебели, за да има къде да го сложите. 32-инчов телевизор може спокойно да стои на кухненския плот, на скрина в спалнята, на стената над бюрото, както и да се побере в почти всеки съвременен модел секция. За да го монтирате на стената, не се налага да купувате огромни и скъпи стойки.

Удобно разстояние за гледане

На второ място, големите телевизори изискват да ги гледате от наистина съществено разстояние, за да не увредите зрението си. Ако искате да виждате качествена картина, без да застрашавате здравето си, при един HD 50-инчов модел ще е нужно да осигурите поне 2 м разстояние от Вас до телевизора, а за 82-инчовите варианти минималното отстояние е 3,30 м.

При телевизорите 32 инча нещата са много по-лесни – можете спокойно да ги гледате дори и от разстояние 1 м. Това ги прави перфектни за основен телевизор в компактни жилища.

Пълна функционалност

Макар и с компактните размери, телевизорите с 32-инчов екран предлагат пълната функционалност на по-големите – разбира се, в зависимост от модела, който ще изберете. Това означава, че бихте могли да се възползвате от всички съвременни удобства, като перфектна картина с Full HD резолюция и висока скорост на опресняване, качествени процесори, дигитални тунери, мощни аудио системи, Wi-Fi свързаност, операционна система за смарт функции и използване на приложения, управление от смартфон или с гласови команди, разнообразни портове и други.

Много от моделите предлагат също и тънък дизайн, който по чудесен начин допълва интериора на стаята, а също и енергоспестяващи, икономични режими и големи зрителни ъгли, което прави много удобно гледането от малко разстояние.

Страхотни цени

Телевизорите 32 инча имат още едно неоспоримо предимство – те са бюджетни и достъпни. Така удоволствието да имате качествена картина, добър звук и модерни удобства може да присъства в ежедневието Ви на съвсем разумна цена.

Недостатъци

На фона на всички предимства, редно е да споменем и малките неудобства, които може да Ви причини един телевизор 32 инча.

На първо място, няма как да получите 4К резолюция. Това обаче не е голяма беда, тъй като на този размер екран и без това няма да можете да забележите разликата между Full HD и 4К.

Не съществуват също телевизори 32 инча, изработени с OLED технология. Макар че достигна до 42 инча, OLED все още не може да бъде побрана в по-малък размер.

За какво са подходящи телевизори 32 инча

На фона на всичко споменато дотук, логично е, че телевизорите 32 инча са идеалният вариант, когато имате нужда от допълнителен телевизор в спалнята, кухнята, или в детската стая. Можете успешно да го използвате и за компактен гейминг телевизор, за да играете Nintendo Xbox Series S, например.