Момиченцето издъхна в болницата във Велико Търново

5-годишно дете почина във Великотърновската болница. По случая започна проверка както на прокуратурата, така и на лечебното заведение. По първоначална информация детето се е задушило с храна след повръщане.

5-годишно дете почина в болница, задавило се с колбас

Дядото на починалото дете Йордан Асенов разказа в ефира на „Здравей, България”, че внучката, за която той се грижи, тъй като родителите й са в чужбина, повръщала два дни преди да бъде закарана в болницата. „Дадохме й лекарство и тя се подобри. След това обаче се влоши и я закарахме в болницата. Последва ново влошаване в неделя”, споделя той. Йордан посочи още, че в лечебното заведение той е хранил малката с парченца кренвирши.

Обвиняемият за убийството на дете в Ковачевица: Искам да лежа в затвора

Д-р Галина Гарева, медицински директор на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", заяви че при повръщането на детето то вероятно е аспирирало част от повърнатите материи. „ От трахеята, в хода на реанимационните мероприятия, са извадени голямо количество недосмляни продукти. Вероятно това е причината за смъртта на детето, но нека да не избързваме със заключенията”, посочи тя.

Детето е страдало от астма, но не е имало сериозни проблеми със здравето, споделят близките му.

Подробностите гледайте във видеото