Жителите на селото излязоха на протест заради съдържание на манган във водата

Върховната административна прокуратура възложи проверка за качеството на водата в село Брестовица, област Пловдив, на служебния министър на здравеопазването и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството, съобщиха от прокуратурата.

Жителите на Брестовица на протест заради манган във водата

Прокуратурата е образувала преписка по информация в медиите за некачествена питейна вода, която тече от чешмите на жителите в селото. Възложената проверка трябва да изясни дали има нарушено водоснабдяване, какво е качеството на водата и да предотврати вредни последици върху здравето на населението.

Седми ден жители на родопско село са без вода

Жителите на селото излязоха на протест пред областната управа в Пловдив, тъй като според тях новите кладенци, от които селото черпи питейна вода, не са решили проблема с мангана, а изграждането на нов водопровод е в задънена улица. Областният управител на Пловдив обяви, че ВиК дружеството е погазило закона с избрания строител като е заобиколило процедурите за обществените поръчки.

След приключване на проверката здравното и регионалното министерство трябва да изпратят в кратък срок доклад за предприетите от тях действия и установени нарушения.

Източник: БТА