Кампания набира средства за нейното лечение

17-годишната народна изпълнителка Цвета Страхилова страда от остра лимфобластна левкемия. Налага се спешна костно-мозъчна трансплантация в чужбина. 

"Цвета от малка цени и живее с българските традиции и обичаи. Когато се качи на сцената и запее, на стари и млади им се насълзяват очите - толкова голям е талантът й", това каза в ефира на предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS Диана Иванова от кампанията в помощ на Цвета.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 17-годишна световна шампионка по фолклор се бори за живота си

Диана сподели, че за кратко време много хора са откликнали на призивите за помощ в социалните мрежи, изпращат се средства от всички краища на света, а в момента Цвета е добре и искрено благодари на всички за милите думи и инициативи.

Дарина Желязкова от кампанията в помощ на Цвета информира, че в събота, 19 юни, ще се състои благотворителен преход в Стара планина към връх Левски (Амбарица) и всички набрани средства ще отидат в сметката за подпомагане на Цвета. Всички желаещи да помогнат могат да дойдат в 08:30 ч., на лифта на Сопот.

Междувременно кампанията за набиране на средствата, които са непосилни за семейството, продължава. Самата трансплантацията ще се случи в Германия, а донор ще бъде сестрата на Цвета.

Ако искате да помогнете, може да го направите с превод на средства по банков път по следните сметки:

IBAN - BG48UBBS80021461559310 в евро

          - BG50UBBS80021018910250 в лева

          - BG69UBBS80021115964810 в USD

          - BIC :UBBSBGSF

Титуляр - Цвета Бойкова Страхилова

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.