Граждани се събраха пред Министерския съвет

Граждани излязоха на протест пред Министерския съвет срещу намерението за изграждане на Националната педиатрична болница, на мястото на изоставения от години строеж в двора на Медицинска академия.

Причината за недоволството е проведената вчера среща в регионалното министерство със страните, участващи в изпълнението на проекта за изграждане на болницата. На нея беше прието инвеститорът в лицето на Министерството на здравеопазването да внесе ново предложение за изменение на подробния устройствен план.

МЗ внася нов план на Национална детска болница

Според Националната гражданска инициатива „За истинска детска болница” регионалното министерство е дало насоки на здравното как 40-годишният незаконен в момента строеж да бъде узаконен.

Протестиращите настояват да се намери друг терен, на който да се изгради изцяло нова детска болница. Днес протестиращите ще проведат среща с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров и регионалния министър Виолета Комитова.

Снимка: БТА

Петицията, подкрепена от близо 60 000 души, вече беше връчена в президентството, Министерския съвет и Министерството на здравеопазването, но подписите в нейна подкрепа продължават да се събират, като до момента те са близо 90 000, каза арх. Бакалова. Очаква се броят на далите подкрепа да достигне 100 000, след което, другата седмица - във вторник, петицията отново ще бъде внесена в тези институции с искане за диалог.

 

 

Граждани с петиция за строежа на детската болница

Строежът на детската болница е в застой