Колата на нарушителя била с британска регистрация

Шофьор е опитал да осуети полицейска проверка като блъснал колата на полицаите няколко пъти, съобщават от ОДМВР-Велико Търново.

Случката се е разиграла в сряда около 14.30 часа в Прохода на Републиката. Малко след село Вонеща вода в посока Гурково полицейски екип на Районно управление - Велико Търново решил да провери паркиран в близост до пътното платно лек автомобил с британска регистрация. При приближаването на униформените водачът запалил двигателя и потеглил в посока Гурково. Униформените го последвали, като многократно му подавали звукови и светлинни сигнали да спре.

Джип връхлетя патрулка, прати я в канавката (ВИДЕО+СНИМКИ)

Водачът не само, че не изпълнил полицейското разпореждане, но и ударил няколко пъти полицейския автомобил странично, опитвайки се да го измести от пътното платно. Патрулката скукала гума.

Колата на нарушителя незабавно била обявена за издирване в цялата страна. Полицаи я открили изоставена в района сливенското село Крушаре. По-късно в дома му в Ямбол е намерен и 28-годишният водач. По случая е започнато следствено дело под наблюдението на Районната прокуратура. 

Източник: "Фокус"