Не се плаша, каза лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е призован на разпит в четвъртък. Това обяви бившият премиер на брифинг в централата на партията, където тази сутрин е получил призовката. Борисов прочете призовката, в която се обяснява, че целта на разпита е снемане на сведения.

Лидерът на ГЕРБ направи и две предположения, защо може да го викат. Едното е, че го викат, защото ги е победил на лидерската битка и не е купувал гласове. Второто предположение е свързано със сигнал до Рашков, че през 2010 година Борисов се е намесил в разследване и е отправял заплахи.

ГЕРБ иска оставката на ЦИК заради вота в чужбина

„Понеже питате къде е Рашков, да ви кажа - пише призовки. Само мен не ме бяха викали, цялата партия я разкостиха. От Бойко Рашков не знам какво мога да очаквам. Явно ще ме питат защо съм им бил лидерите в София и защо не съм купувал гласове като другите? Защо партията ми е толкова стегната и кога ще се откажа? Надявам се да изляза жив. Те са се разправяли така с опозицията", коментира Борисов.

„Пак ви бих и сега се чудите как да нагласите резултатите. Два дни машината на Радев се чуди как да нагласи резултатите. Радев имаше една задача - да организира честни избори. Мен ме интересува кои са техниците. Аз съм разкрил десетки печатници за фалшиви пари. Стотици са тези, които съм хванал да правят пластики за банкови карти. Когато този техник държи три пластики, знаем ли коя ни дава?", коментира Борисов по темата за мапинния вот.

Каквато и да е темата на разпита, Борисов обяви, че не се плаши от въпросите. Но не знае какъв ще е краят на разговора. 

 

 

„Нали щяха да са по-бързи резултатите? Два дни чакаме да излязат 2%. Там хората правят чудеса, за да станат процентите 25 на 23. Ако ние управлявахме, представяте ли си какво щеше да бъде? Голяма част от тези техници са били чужденци – от Венецуела, от този край. Те са податливи, могат да направят с тези пластики каквото си искат. Два дни броим 2%, а през това време ми пращат призовка да ме плашат. Не се плаша, Рашков! Но ела и ме разпитай лично ти. Недейте момчетата да ги подлагате на това унижение, да ме карат да си нося личната карта. Надявам се да си изляза жив, другото не го знам. Дали изобщо ще изляза, може и да ме задържат, те са се разправяли така с опозоцията”, каза Борисов.

Зад разпита Борисов заподозря и опит за манипулация на изборните резултати. В полза на партията „Има такъв народ“. Той призова политическите лидери да поемат отговорност, тъй като са подкрепяли протестите и Слави Трифонов, а сега не коментират и се държат като „ощипани госпожици”.

 

 

„Вие ходехте в телевизията на Слави, от ГЕРБ никой не е. Вече имате ромските гласове. Рашков затова го няма. Защото като излязат, ще стане ясно, че „Има такъв народ” и другите партии печелят там. Това е, не защото много са ги заобичали за един месец, а защото така ги наплашиха. Ние също имаме резултати там, но защото сме имали ромски депутати. Сега Рашков като гледа резултатите – как ние сме купували гласове? Другите какво са правили, Рашков докато им е гостувал?”, попита лидерът на ГЕРБ.

„Не знам за какво ме викат, но ако е свързано с привикването на прокурори, то излиза, че Миро Найденов е дал подкуп, обикновено на министъра дават подкуп, и аз съм спасявал министъра. Това са не измишльотини, не скалъпено, а направо бойкорашковски маниер. Последната им цел е да приберат и ББР и това е. Друга банка не остана”, каза експремиерът.