БСП ще предложи кабинет, ако получи мандат за съставяне на правителство

БСП няма да подкрепи нито предложения от "Има такъв народ" кабинет, нито правителство на ГЕРБ. Това заяви на брифинг лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Трифонов: ИТН не реди кабинет нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай

„Ние от БСП няма да подкрепим предложения от „Има такъв народ” кабинет, защото нямаме общи принципи. Предлагат се стари лица, които да правят новия модел. Господин Трифонов нанася тежък удар по парламентаризма. Без преговори и уважение към останалите партии”, каза тя. Според нея гневът на протестиращите се е употребил за поредния политически експеримент.

 

 

По думите на Нинова БСП имала четири принципни политики, които неизменно отстоявала:

- Промяна на модела на управление на паралелната държава и задкулисието;
- Връщане на държавността;
- Социалната политика;
- Сигурност и стабилност на България;

Как партиите разчетоха резултатите от вота (ОБЗОР)

"За БСП е важно на хората да се даде сигурност през следващите тежки месеци. С предложението на "Има такъв народ" не се дава сигурност и прогнозируемост", каза още лидерът на БСП. От левицата ще предложат кабинет, ако получат мандат за съставяне на правителство.

"В предложените мерки няма и дума за социална политика. Вместо да се продължи доброто, направено от служебния кабинет, единствената държавна банка – Българската банка за развитие да се преструктурира, така че да помогне на малкия и среден бизнес, който има изключителна нужда в кризата от държавна подкрепа, банката се предлага за приватизация“, коментира лидерът на социалистите.

Корнелия Нинова коментира и призовката на Бойко Борисов за разпит в четвъртък:

„Когато те призоват, значи има нещо конкретно. Но какво точно ще се случи не мога да коментирам, нямам представа, защото не знам нито за какво е призован, нито по кое разследване. Така че ще видим в четвъртък, но за да е призован, вероятно има данни за нещо в МВР“.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК