Вижте кои други продукции ще се борят за статуетки

Интервюто, което Меган Маркъл и принц Хари дадоха пред телевизионната легенда Опра Уинфри през март, е номинирано за награда „Еми“. Това са едни от най-престижните телевизионни призове в света. Интервюто ще влезе в остра конкуренция с няколко други предавания, сред които е и това на легендата Дейвид Летерман.

Опра Уинфри и принц Хари правят телевизионна поредица за психичното здраве

Двамата говореха за "лъжите", които са чели за себе си в пресата, за задълженията им като кралски особи, за това как снахата Кейт е разплакала Меган преди сватбения й ден, за психичния срив, който Маркъл изживяла по време на бременността си с Арчи и нападките от страна на кралското семейство за цвета на кожата на нероденото дете. В интервюто семейството обяви, че смята да кръстят второто си дете с име в чест на Даяна, покойната майка на принц Хари и принц Уилям.

ПО-ЩАСТЛИВИ ОТ ВСЯКОГА: Уилям и Кейт празнуват 10 години брак (СНИМКИ)

Очаква се церемонията по връчването на наградите "Еми" да бъде на 19 септември и да е с публика, освен ако COVID-вълната не се завърне с пълна сила.

АКО ДАЯНА БЕШЕ ЖИВА: Какъв би бил животът на кралското семейство (ГАЛЕРИЯ)

Сред другите номинирани е сериалът "Pose'', получил куп номинации за наградите на Академията за телевизионно изкуство и наука. Продукцията на FX, посветена на клубната култура през 80-те и 90-те години, приключи третия си и последен сезон с номинации за Били Портър и Ем Джей Родригес - първата транссексуална жена с номинация за актьорска награда и с втора номинация за най-добър драматичен сериал.

Хари и Меган кръстили дъщеря си Лилибет в чест на принц Филип

Харесваният, но пренебрегнат от гласуващите за "Златен глобус" сериал "Мога да те унищожа" ("I May Destroy You'') на Михаела Коел, се завърна в играта с девет номинации. Сериалът с 12 половинчасови епизода изследва последиците от сексуалното насилие. Копродукцията на Би Би Си и HBO спечели награди БАФТА за най-добър минисериал и за актриса във водеща роля на Коел. 

Меган пред Опра: Мислех за самоубийство, чувах коментари за цвета на кожата на Арчи 

Продукцията на HBO "Страната на Лъвкрафт'' превзе с щурм поп културата през август миналата година и помогна за обществения диалог, предизвикан от смъртта на Джордж Флойд. Сериалът бе отличен с цели 18 номинации за "Еми". С участието на Джърни Смолет и Джонатан Мейджърс в главните роли, епизодите проследяват пътешествието на един чернокож мъж през Америка в търсене на баща си и на истината за семейството си. Той е уникална смесица от хорър, драма от измислен период, реални исторически личности, фентъзи, научна фантастика и социални коментари. Първият сезон е базиран на роман от 2016 г. на Мат Ръф. Продуцентите са взели решение втори сезон да не се снима.

Меган Маркъл и принц Хари очакват второ дете (ВИДЕО+СНИМКА)

Принц Хари и Меган Маркъл се връщат в Лондон

Мюзикълът "Хамилтън" на Лин-Мануел Миранда спечели множество награди "Тони", награда "Грами", "Пулицър" и сега се прицели и в наградите "Еми". Филмовата версия от 2016 г. на бродуейския мюзикъл бе излъчена миналата година на платформата "Дисни+" и получи доста номинации, основно в категориите за лимитиран сериал и антология. За статуетки ще се борят и 7 от участващите във филма актьори.

Меган Маркъл представи детската си книжка в националното радио (ВИДЕО)

Джийн Смарт преживява своя момент на слава и номинациите за "Еми" го потвърждават. Тя получи номинация за поддържаща роля в криминалната драма "Мер от Ийстаун" и за главна роля в комедийния "Hacks'' на НВО. Позната от малки роли в киното и телевизията, 69-годишната Смарт се справя отлично и като комедийна, и като драматична актриса.