Според нея това е стъпка в правилната посока

Председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова обяви, че приветства решението на Трифонов. Според нея това е стъпка в правилната посока.

ИТН оттегли номинацията на Николай Василев за премиер, предлага ревизиран състав на МС (ОБЗОР)

"Браво на Слави и "Има такъв народ"! Приветстваме решението на Слави Трифонов да предложи друг състав на кабинет. Това е стъпка в правилната посока към постигане на консенсус на партиите на промяната за общи действия. Борисов да не бърза да потрива доволно ръце". Това написа във Facebook Манолова.

Кои са кандидат-министрите на "Има такъв народ" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Усилията за устойчива промяна на модела изискват именно намирането на съгласие, прозрачност и гаранции за реформи. Това са повишаване на доходите, преизчислявяне на пенсиите, незабавна подкрепа на малките и средни фирми след пандемията, помощ за хората с увреждания, децата и семействата, съдебна реформа и ревизия на управлението на Борисов", посочва Манолова.

 

"Сигурна съм, че готови за такива решителни реформи хора ИТН може да посочи до дни в един силен отбор. Прозрачно. С дневен ред какъвто хората очакват. И с персонален състав приемлив за широката общественост", коментира тя и отбеляза, че днес не е бил добър ден за Борисов.