Мая Манолова е готова и с предложение за председател на НС

Парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ сменя името си. Тя вече ще се казва „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Това съобщи на брифинг председателят на парламентарната група Мая Манолова.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Тя каза още, че на заседание е избрано ръководство на формацията. "Аз ще бъда председател на парламентарната група, а Николай Хаджигенов - заместник-председател. Избрахме и двама секретари", заяви Манолова. 

По думите ѝ приоритетите на партията остават същите - изгонване на мутрите от властта, повишаване на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса с фокус към малкия и семеен бизнес. "Ще бъде направена и ревизия на досегашната власт, подкрепа на гражданите срещу монополите, съдебна рефома", подчерта Манолова и допълни, че от партията са готови и с първите законопроекти, които ще внесат още на първото заседание на 46-ото Народно събрание в сряда. 

Манолова: Приветстваме решението на Трифонов да предложи друг състав на кабинет

Манолова обяви, че за председател на парламента най-малката политическа формация ще предложи Татяна Дончева, която беше зам.-председател в предходното Народно събрание.

„Изправи се БГ! Ние идваме!“ не желае министерски кресла, постове и позиции. Имаме нашите каузи, приоритети и законопроекти. Ще настояваме проблемите на хората да влязат в Министерския съвет. Хората очакват промяна, която да усетят по джоба си. Първите стъпки на следващото правителство трябва да бъдат насочени към решаване на проблемите на хората и към подобряване на техния начин на живот, категорична бе Манолова.

Тя обясни, че първите законопроекти, които ще внесат в първия пленарен ден, са за преизчисляване на пенсиите и за личната помощ. „Ще предложим и създаването на две комисии – Комисия по ревизията, която продължи и да разшири работата на Комисията от 45-ия парламент и Комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства, свързани с полицейското насилие на протестите през 2020 г. и незаконното подслушване, допълни тя. 

Манолова: Очакваме дебати за кабинет на ИТН, няма да подкрепим предложен от ГЕРБ (ВИДЕО)

„Българските граждани очакват да има стабилно и почтено правителство на промяната. Ще настояваме и ще подкрепим правителство, в програмата на което видим основните приоритети на „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Не сме водили разговори за подкрепа на кабинет. По наше настояване тези разговори ще се водят в парламента, публично, каза още тя.

„Императивно взимане на решения и поставяне и извиване на ръце, на който и да било, няма да стане. Ние, макар и най-малките, имаме подкрепа на не малко хора. Те очакват от нас да бъдем граждани не да изпълняваме нечии нареждания”, заяви Николай Хаджигенов.

Той посочи още, че ще бъде внесено и искане за изслушване на служебните министри Янаки Стоилов и Бойко Рашков относно главния прокурор Иван Гешев. „Ще внесем и два законопроекта – за промени в Закона за НСО и за промени в Бюрото за защита на главния прокурор“, допълни той.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК