Той обяви, че все пак са готови да продължат с преговорите

„Цялото изказване на г-н Тошко Йорданов от трибуната вчера беше аплодирано бурно от ГЕРБ и ДПС. Не си спомням, когато аз съм говорил в парламента, те да са ми ръкопляскали. Получи се разминаване между твърдения и реалности”. Това заяви в студиото на „Здравей, България" съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Той обяви, че са готови да продължат разговорите, но паралелно с това отправи нова порция критики. „Ако поставим равен знак между ДПС и ГЕРБ и ги изолираме от възможността да влияят върху управлението, ние сме готови да продължим разговорите и да дадем подкрепа на този кабинет”, поясни Иванов.

Остри спорове, взаимни обвинения и тежки критики към министри в парламента (ОБЗОР)

По думите му те имат една абсолютно последователна позиция по отношение на това какви са условията, за да дадат подкрепа на управление. „Всичко, което казах в парламента, е казано и преди изборите. Искаме ясен ангажимент за реформи на най-високо лидерско ниво. За нас хората, които ще влязат в едно управление, не могат да бъдат просто някакви „пощенски кутии”.  Те трябва да са с доказана биография”, уточни Иванов.

Манолова: Има причини за притеснение, че ГЕРБ и ДПС участват в сформирането на новия кабинет

„Нека никой да не си мисли, че ще гласуваме понеже можем да бъдем обвинени за това, че ако няма правителство, се отива на избори, което не е вярно. Започвам да се съмнявам дали това не е начин някой с 60 гласа в парламента да си осигури свобода на действие. Ние не просто ще натиснем копчето в залата, става дума да си заложим гласуваното доверие от нашите избиратели. Опитваме се ясно и публично да кажем при какви условия сме готови да дадем подкрепа на дадено управление. Ако някой се интересува от нея, моля да чуе нашата постоянна позиция”, каза още Иванов. И призова да не се играят "евтини номера".

Борисов: Казах на Трифонов, че тези реформатори ще го оставят по средата на реката

„Чували ли сте да нарека някого "мръсен човек"? Всъщност някой иска ли да поеме отговорност за това да има управление, и то такова на промяната, или някой иска да си измие ръцете? Да не си мисли някой, че ние сме смокинов лист, зад който да се скрие друга форма на управление”, попита съпредседателят на „Демократична България“.

Целия разговор гледайте във видеото.

НОВ КАБИНЕТ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ - ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК