Помощ ще получат и семействата на загиналите горски служители

Ще бъдат подпомогнати  хората, засегнати от пожарите, както и семействата на горските служители, които загинаха в борбата с огнените стихия. Това обяви министър- председателят Стефан Янев на работна среща при президента. Румен Радев изрази мнение, че компенсацията от 540 лева към семействата на загиналите горски служители край санданското село Петрово не са достатъчни. А премиерът призова общинските власти да задействат комисиите за оценка на щетите възможно най-бързо.

Под 10% е вероятността пожарът от Северна Македония да влезе у нас (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Използвам възможността да призова общинските власти на всички пострадали места възможно най-бързо да задействат техните комисии, които оценяват щетите. Колкото по-бързо имаме тяхната приблизителна стойност,  толкова по-бързо ние ще можем да реагираме, да вземем решение и да ги подпомогнем в тяхната дейност”, заяви премиерът Стефан Янев.

Близо 200 пожара са гасили огнеборците в страната през последното денонощие

 „Министерски съвет обсъжда и възможността да се отпусне целева помощ на семействата на загиналите горски служители. Така, че те да бъдат подобаващо подпомогнати. И поне до голяма степен да бъде компенсирана чисто финансовата част от загубата на двамата служители”, посочи  Гълъб Донев, министър на труда и социалната политика.