„Тази олимпиада беше изненада и революция за нашия спорт", добави вицепрезидентът на БФХГ

„България, гордей се, че имаш толкова силни жени, които носят радост. Тази олимпиада беше изненада и революция за нашия спорт". Така вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова коментира успеха на Българския  ансамбъл, който завоюва златото в Токио. 

„Не можах да спя. Цяла нощ се въртях и накрая си казах „не мога да стоя на едно място, нещо ще се случи”. Преди 10 години Илиана Раева пое федерацията и си пожела златен медал, ние го приехме като мечта", сподели Петрова.

ТРЕТА ОЛИМПИЙСКА ТИТЛА: Българският ансамбъл завоюва златото в Токио (СНИМКИ)

„Не съм обръщала внимание на думите на хора, които са недоволни от резултата. Смятам, че трябва да умееш да губиш", каза вицепрезидентът на БФХГ по повод реакцията на Русия, която скочи срещу съдийството в художествената гимнастика. По думите й успехът на гимнастичките ни е вдигнал  духа на много българи.

Симона Дянкова ще е знаменосец на България при закриването на Игрите в Токио

"Искам тази линия да продължи и най-добрите да печелят. Всеки един елемент е много труден. Бяхме много добри. Това са изказванията на модерната художествена гимнастика, да се възвърне артистичността, да има и тази динамика, да бъде близо до зрителите. Толкова съм щастлива, че съм до този отбор. Искам да поздравя всички около отбора", каза още Петрова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Капитанът на ансамбъла ни: Сбъдната мечта!