Екип на NOVA провери

С настъпването на четвъртата COVID вълна, напредва и най-отпускарският месец, в който най-много зачестяват и автомобилните катастрофи. Сега полицията се е заела да вразумява шофьорите на тировете. Какво обаче установи проверка на екип на NOVA?

Русе-Свиленград - трансграничен коридор, който е първокласен път, но не е магистрала. Натоварването му с тежкотоварни и леки автомобили е като за две магистрали. Това е и един от най-тежките участъци с концентрация на катастрофи. Ограничението е 50 км/ч.

КАТ с нова акция в цялата страна

Преди една година тир събори оградата на Петър Сомов от село Поликраище, който живее до проблемния път. Заради това е поставил охранителни камери, за да следи трафика. Регистрира по 15 критични ситуации на час в населеното място.

 

 

Тошко Тончев е от четвърт век професионален шофьор. Ежедневно се сблъсква с проблемни шофьори по родните пътища. „Особено румънците и турците изпреварват, без да ги интересуват знаците”, коментира той.

УЖАСЯВАЩИ КАДРИ: Полицията показа записи на тежки катастрофи в София (ВИДЕО)

Камери на пътя – има. Само за десет минути обаче екипът на NOVA засече, как два тежкотоварни автомобила преминаха с превишена скорост, въпреки че знаеха за камерата.

Повече по темата гледайте във видеото.