Това обяви Тома Биков в студиото на „Здравей, България”

Петър Стоянов е едно от имената, които ГЕРБ-СДС обсъжда като възможен кандидат за президентските избори на 14 ноември. Това заяви в студиото на „Здравей, България" депутатът Тома Биков.

„Името на Петър Стоянов за кандидат за президент се появи вчера, след мое участие в БНР.  На въпрос какво мисля за него, аз казах какво мисля: това е най-успешният български президент до момента, човек който е извадил страната от ръба на гражданска война. Това казвам и сега”, коментира Биков. И добави: „Преди всички президентски избори след 2001 г. името на Стоянов винаги е част от обсъжданията на десницата. Включително и в момента. Това име се върти в общественото пространство. Нормално е всеки, който е загрижен за това, да даде алтернатива на Румен Радев, да обсъжда и кандидатурата на Петър Стоянов”.

Симов: Радев каза, че няма да предаде леви хора

„Искаме да излъчим кандидатура за президент, която е алтернатива на Радев. Няма да издигаме силов човек, който да се саморазправи с нашите опоненти. Искаме такъв, който от ден първи да проведе разговор с нашите най-големи политически опоненти и да се опитаме да намерим съгласие по някакви важни за България точки. Има няколко варианта за такъв човек”, посочи още Тома Биков.

Антоанета Цонева: Обсъждаме всички варианти за президентските избори

„До момента сме обсъждали профила на нашия кандидат. Той трябва да е диалогичен човек. Такъв, който да поеме отговорност и да направи първата стъпка за възстановяване на политическия диалог”, каза той.

Целия разговор гледайте във видеото.