„Дължа го на хората, които са гласували за мен и ИТН", добави тя

„Имах колебания дали да се занимавам с политика. Не е лесно. Отстрани нещата изглеждат много различни. Длъжна съм да опитам поне за последен път“. Това заяви председателят Ива Митева след края на последното заседания на 46-ия парламент.

ДЕПУТАТИ ЗА 57 ДНИ: Скандал след скандал и нулева законодателна активност

„Дължа го на хората, които са гласували за мен и ИТН. Ще се кандидатирам най-вече заради онези млади хора, които аз непрекъснато настървявам да участват в политиката. Без тях и без промяна в поколенията истинска промяна няма да се случи“, допълни тя.

„Много е трудно е да се направи коренна промяна, всеки парламент прави крачка напред“, посочи Митева. Като положителен резултат в работата на това Народното събрание тя определи актуализацията на бюджета, както и приемането на изцяло нов правилник.

НОВА ПАРТИЯ: Има ли притеснения от формацията на Петков и Василев

За отношенията между парламентарно представените партиите тя коментира: „Аз бях едновременно и със свои, и със чужди. От една страна трябваше да балансирам между партиите на промяната и партиите на статуквото, а от друга – между самите партии на промяната. В един момент дори останах съвсем сама. Не допуснахме в този парламент да се наруши Конституцията и правилника, нито да се отклоним от духа им“.

Като най-важен в момент в бъдещата работа на следващия парламент тя определи съдебната реформа, пожелавайки си да има достатъчно гласове, които да я подкрепят в пленарна зала.

Източник: БГНЕС