Изключени от това са шофьорите в международния трафик, които могат да зареждат гориво без ограничения

В съответствие с по-строгите епидемиологични мерки на правителството на Словения, от днес шофьорите не могат да зареждат гориво на бензиностанции, освен ако преди това не потвърдят, че са били ваксинирани, че са преболедували COVID-19 или имат отрицателен тест.

Словения затяга COVID мерките

Повечето дистрибутори, включително и компанията, която има най-голям брой бензиностанции и пазарен дял от почти 60% в търговията с петрол, стриктно спазват правилата, приети от правителството в събота. Това означава, че гориво в резервоара на колата потича едва тогава, когато шофьорът докаже с документи, че е преболедувал коронавирус, че е ваксиниран или има отрицателен тест не по-стар от 48 часа.

Изключени от това са шофьорите в международния трафик, които могат да зареждат гориво без ограничения. Те обаче трябва да носят маска, когато плащат.

Служители напускат работа или излизат в дълъг болничен заради новите мерки във Франция

Словенското правителство прие нови мерки поради влошаващата се епидемиологична ситуация и не изключва въвеждането на допълнителни ограничения, ако броят на ваксинираните не се увеличи бързо и ако броят на новоинфектираните и хоспитализираните продължава да расте с настоящите темпове.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Източник: БГНЕС