Парите ще отидат в полза на 5-годишния Божидар, който е с диагноза аутизъм

„Нощ на ангелите” в пловдивския арт квартал „Капана”. Благотворителната инициатива се провежда за втора поредна година и обединява бизнеса и гражданите.

Идеята е процент от оборота днес да отиде в помощ на 5-годишно дете, което се нуждае от лечение в чужбина.

София и Борис са приятели. Разбират за благотворителната инициатива от интернет и решават да прекарат вечерта в заведение, участващо в кампанията.

Парите ще отидат в полза на 5-годишния Божидар, който е с диагноза  аутизъм.

„Нямаше интерес към децата, нямаше интерес към света, не ни забелязваше, не ни виждаше, не отговаряше на името си”, разказва майката Анета Попова.

Родителите  започват лечение в украинска клиника, която извършва вливане на стволови клетки. Първата процедура, която струва 20 хиляди лева вече е направена. Предстоят още три. 

„Там дават 85% надежда за неговото подобряване. Думите на доктора бяха, че той не е тежък случай. Вярвам, че парите ще бъдат събрани, вярвам, че има много добри хора”, казва майката.

В събитието в помощ на Божидар се включат над 150 ресторанти, кафенета, барове и търговски обекти

„Всъщност най-уникалното на цялата кауза е самата идея да обедини бизнеса с всички жители на град Пловдив”, казва организаторът на „Нощ на ангелите” Евгени Ватев.

16 творци от цялата страна излагат свои ръчно изработени произведения на специален базар с благотворителна цел в „Капана”.

А Две сестри от Стара Загора, които предлагат авторски ръчно рисувани тениски са решили да дарят целия си оборот.

Ако сумата от 60 хиляди лева, която трябва за лечението на Божидар бъде прехвърлена, организаторите ще дарят средствата на друг нуждаещ се.