На детето трябва да се обяснява, че не бива да бъде докосвано, ако му е неприятно

62-годишен педофил е блудствал с 12-годишно момиче в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ в Добринище. Трима млади мъже спасиха 13-годишно момиченце от педофил в София. Педофил укривал дете в шкаф повече от две години в германския град Бохум. Това са новини от последните седмици, а по темата днес гост в "Социална мрежа" е психологът Валентин Стоилов.

"Педофилите създават у децата усещането, че са техни приятели. Те не мразят децата, просто се интересуват само от собствените си потребности и не мислят за това, че вредят на някого. Не могат да контролират нагона си и за тях това е забранена игра", заяви Стоилов.

По думите на психолога педофилът не може да се разпознае без помощта на децата. 

"Тези хора обикновено се крият и са добре приети от обществото. Онези, които намираме за странни, не са притеснителни", каза още специалистът.

Педофил укривал дете в шкаф повече от две години

Според него най-уязвими са децата на възраст между 7 и 12 години.

"Когато едно дете е несигурно, то търси защитник. През пубертета лесно попадат в ръцете на "добронамерени" чичковци. Други пък са свикнали да бъдат много обгрижвани и докосвани. Трябва да научим децата си, че никой няма да право да ги докосва по начин, по който не им е приятно", сподели психологът.

Целия разговор гледайте във видеото.