Друг пожар е локализиран в землището на село Смочево, община Рила

Голям пожар над Водната кула в Карлово. Пламъците са обхванали иглолистна гора.

На място са екипи на пожарната, съобщава директорът на Държавното горско стопанство в Карлово Златю Кличев. Той посочи, че теренът е труднодостъпен и пресечен.

"Към мястото тръгват няколко екипа на Горското стопанство. Все още не може да се каже на каква площ се разпростира пожарът и дали е върхов или низов", каза Кличев. 

Военнослужещи от Българската армия и вертолет "Кугар" гасиха пожара в гората над Карлово. Тридесет и един военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада гасиха горския пожар, възникнал северно от Карлово, съобщиха от Министерството на отбраната.  Вертолет "Кугар" от 24-та авиобаза Крумово, снабден със система за пожарогасене "bambi bucket" е помагал за овладяването на огнената стихия. Командир на екипажа е подполковник Светомир Гърков.
Екипажът до преди около час е извършил 24 водохвърляния от въздуха посредством противопожарната система на вертолета и е облял района на пожара с около 36 т вода, посочват от МО.
Военнослужещите от Сухопътните войски и до този час продължават да оказват помощ за гасенето на пожара в труднодостъпния горски терен.

Междувременно огнеборци и доброволци са локализирали пожар в село Смочево, община Рила

Пожарът гори в землището на село Смочево, община Рила, съобщиха от противопожарната служба. Горят сухи треви и храсти, огънят е обхванал и малък горски масив.

Изгоря вагон на пътнически влак във Варна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Към момента пожарът е локализиран, няма опасност за жителите на селото. На място работят огнеборци от Рила, служители на горското стопанство и доброволци от селото.

Пламна сметище край Благоевград, огънят стигна борова гора (ВИДЕО+СНИМКИ)

Източник: БГНЕС, БТА