Униформените установили, че освен водача в колата пътуват още седем лица без документи

7 нелегално пребиваващи мигранти и трима български граждани са задържани от служители на Пътна полиция и Жандармерията на АМ "Тракия", съобщават от пресцентъра на ОД МВР - Пазарджик.

В района на 83-и километър екип на "Магистрална полиция" спрял за проверка лек автомобил, управляван от 24-годишен мъж от хасковското село Спахиево. Униформените установили, че освен водача, в колата пътуват още седем души без документи за самоличност и по всяка вероятност са чужди граждани.

Почти по същото време автопатрул e спрял в района на 69-и километър лек автомобил, в който пътували 29-годишен мъж от хасковското село Минерални бани и негов 30-годишен приятел от Хасково. Станало ясно, че двамата изпълнявали ролята на "отцепка".

Обвиниха пожарникар за трафик на мигранти

Мигрантите са предадени на служители от група "Миграция" при ОДМВР-Пазарджик. Те установили, че в групата са шестима сирийци и един афганистанец.

Тримата българи са задържани за 24 часа, а автомобилите - иззети.

В събота пък беше беш задържан 51-годишен пожарникар, превозвал трима нелегални мигранти от Афганистан. Още по темата гледайте във видеото горе.

 

Източник: БТА