Възмутен гражданин разпространява кадрите в социалните мрежи

Инцидент на пешеходна пътека, заснет от охранителна камера, обиколи социалните мрежи. Случаят е от Враца. На кадрите се вижда как кола блъска жена, а преминаващи пешеходци и автомобили не спират да й помогнат.

Записът показва, че завивайки, водачът спира на пешеходната пътека, но секунда след това тръгва и блъска жената. По данни на МВР шофьорът не е употребил алкохол и упойващи вещества. Възрастният мъж обаче също бил транспортиран в болницата заедно с пострадалата, тъй като вдигнал високи стойности на захарта в кръвта, уточняват други източници на NOVA.

Коли пометоха двама пешеходци в София

Свидетелят на случилото се - Ивайло Иванов, разпространява кадрите в социалните мрежи, възмутен, че преминаващите хора и коли не спират да помогнат. „Човекът слиза, опитва се да й помогне, но други хора подминаха. Липсата на всякаква човечност ме накара да кача видеото”, каза Иванов.

Около 15 минути след инцидента на място се оказва и бившият автомобилен инструктор Петко Благоев, който е обучвал шофьори през целия си живот и знае, че в такъв момент е важно да се помогне. Пострадалата била преместена в колата, която я ударила.

Пострадалата е в болница с вече овладян кръвоизлив в мозъка и травма на китката. Животът й е вън от опасност.

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.