Вижте как ще се борят за подкрепата на избирателите

Вече са ясни основните опоненти на президентските избори. Първи участието си във вота заяви настоящият държавен глава Румен Радев още през февруари. 

„С госпожа Йотова считаме за наш дълг да обявим още сега намеренията си да се кандидатираме за втори мандат”, заяви Румен Радев.

За подкрепата на избирателите ще се бори и журналистът Цвета Кирилова, която определи като свое най-силно качество способността си да консолидира хората и да ги мотивира около стойностни каузи.

В деня на Независимостта на България партия „Възраждане” издигна кандидатурата на председателя си Костадин Костадинов за президентския пост.

БИТКАТА ЗА „ДОНДУКОВ” 2: Колко кандидати са ясни вече? (ОБЗОР)

„Неслучайно избрахме тази дата”, заяви тогава Костадин Костадинов.

Шест дни по-късно поп-фолк певицата Луна също заяви намерението си да седне в креслото в президентския кабинет. В студиото на „Здравей, България” изпълнителката обобщи приоритетите си.

„Нашата политическа класа превърна всичко в шоу. И след като е шоу, нека не забравяме кой е главният герой”, заяви Луна.

Междувременно президентът Румен Радев каза, че вижда като свой логичен опонент бившия премиер – Бойко Борисов.

„Мисля, че е крайно време господин Борисов да престане да използва своята партия като щит и да защити честта и като се кандидатира за президент”, каза Румен Радев.

Нови задочни престрелки между Радев и Борисов (ОБЗОР)

От ГЕРБ обаче имаха други планове. Те подкрепиха кандидатурата на ректора на Софийския университет – проф. Анастас Герджиков.

„На нас ни трябва мир, на нас ни трябва образование, на нас ни трябва като нация смирение. Ректорът на ректорите”, обясни мотивите си Бойко Борисов.

„Единствената ми мотивация е в този момент, в който политическото и социалното тяло е разпокъсано, да помогна за обединението на всички партии и всички българи”, заяви проф. Герджиков.

А през вчерашния ден името на още един кандидат за президент стана ясно на обществеността. Лозан Панов беше издигнат от инициативата „Правосъдие за всеки”.

„Ще се обърна към всички свободни граждани с молба да ме подкрепят, защото бих искал да бъда следващият президент, който ще подпише или няма да подпише указ за назначаване на председател на ВКС”, каза Панов.

В битката за „Дондуков 2” един срещу друг ще се изправят и някогашните партньори – Валери Симеонов и Волен Сидеров.

„Генерали и професори има много в тази държава. Мъже няма”, заяви Волен Сидеров.

Репортер: Николай Беремлийски

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.