Това се случи преди старта на кампанията

Първи косвен сблъсък между тримата основни претенденти за президентския пост. Още преди сигнала за старт на кампанията между претендентите за „Дондуков“ 2 прехвърчаха искри.

Сблъсък "Номер едно" бе между Лозан Панов и Румен Радев. Той дойде след обвинение от Панов в ефира на Българската национална телевизия и определение за „фалшив герой“.

„Този гняв на хората беше оглавен от президента. Аз тогава замълчах. Не исках да участвам в създаването на един фалшив герой”, каза Панов.

„Аз съм човек на дълга. Претенцията, че са герои, оставям на други”, каза президентът Румен Радев.

Кой ще наследи Лозан Панов във ВКС?

Вторият сблъсък бе между Лозан Панов и проф. Анастас Герджиков за това – свързан ли е Герджиков с ДПС. 

„Борисов даде на ДПС съдебната власт. И сега отново към президентските избори. Аз  се обръщам към г-н Борисов: „Бъдете честен със своите избиратели, не предавайте президентската институция на ДПС”, коментира Панов.

„Аз нямам нищо общо с ДПС. Това, което Лозан Панов казва, е много странно за мен. Предлагам му да провери тази информация и или да покаже някакво доказателство за твърденията си, или да ми се извини”, заяви проф. Анастас Герджиков, кандидат за президент.

На фона на искрите, настоящият държавен глава даде съвет на опонентите си:

„Да има една толерантна кампания, да бъдат водещи идеите, а не компроматите”, коментира Радев.

Проф. Герджиков: Аз не съм кандидатът на ГЕРБ

Те му отговориха с предизвикателство за дебат.

„Готов съм на пряк телевизионен сблъсък с всеки. Каня Румен Радев на дебат”, категоричен бе Герджиков.

„Моят дебат е с българските граждани. Водих го през целия този дебат и винаги съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички кандидати за президенти, защото те са български граждани”, заяви Радев.

А преди дебата, вече е ясно кой какво не харесва в опонента си.

„Румен Радев има едно единствено нещо, което аз не искам да правя и това е неговата остра реакция срещу определени партии. Президентът може да обича един, а да мрази друг, но трябва да работи с всички”, каза Герджиков.

Знае се и кой има очаквания да стигне до втори тур или дори да спечели.

„Аз нямаше да се кандидатирам, ако не бях дълбоко убеден, че българското общество ще разбере това, което предлагам и ще подкрепи мен”, коментира Герджиков.

Реалният сблъсък между претендентите за "Дондуков" 2 е на 14 ноември.  

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.