COVID отделението в сградата на болницата е пълно

В болницата в близкия до Русе град Бяла вече настаняват пациенти във фургони. COVID отделението в сградата на болницата е пълно и заради недостиг на места от здравното заведение са обособили външен корпус от модерни фургони. 31 са леглата за пациенти с коронавирус в лечебното заведение.

Каквa e заболеваемостта и какви мерки предприеха в Габрово и Русе

„Практиката за последните седмици показа, че броят на пациентите на моменти е доста по-голям. За да можем да гарантираме адекватно лечение, разбрахме, че леглата няма да са достатъчни и затова приспособихме  тези фургони. Те са закупени с идеята в тях да се извършват изследвания и пациентите да чакат своите резултати. С антигенните тестове това не е необходимо”, обясни Димитър Димитров - прокурист МБАЛ "Юлия Вревска"-Бяла.

Болниците в Русе са пред колапс

Контейнерите са електрифицирани, оборудвани са с нови легла. Те са в непосредствена близост до COVID отделението, което помага на персонала да обслужва пациентите своевременно и бързо. Четири деца от Центъра за настаняване от семеен тип в града са настанени в болницата. Те са добре.

 

"Имаме деца от ЦНСТ, имаме и други деца от училищата, защото като тръгнаха на училище имахме и още няколко случаи на деца, които трябваше да бъдат отделени. Поради тая причина 31 легла вече се оказаха недостатъчни", добави Димитър Димитров. 

"Тризнаците ми, майка ми и леля ми започнаха да вдигнат температура в къщи, потърсих г-н Димитров и той ми съдейства много бързо и адекватно. Отидоха, направиха им се тестове на място, взеха ги. Понеже децата са на година и 9 месеца, трябваше да се транспортират за Русе с майка ми и леля ми", разказа Ирена Николова, майка на тризнаци.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.