Хуан Гилермо Зулуага е невредим

Губернатор в Колумбия оцеля при два атентата в рамките на 24 часа

Във вторник колумбийски губернатор заяви, че е оцелял при две въоръжени нападения в рамките на 24 часа в регион, в който действат дисиденти леви партизани, съобщи АФП.

Първото нападение е станало в неделя, когато автомобилът, с който е пътувал, бил улучен от снайперист, това заяви пред радио W Хуан Гилермо Зулуага, губернатор на централния департамент Мета.

В понеделник следобед взривно устройство е било детонирано, когато покрай него преминава колона от автомобили, в която Зулуага пътувал.

Зулуага се е измъкнал невредим и от двата инцидента, но един възрастен и едно шестгодишно дете са били ранени от осколките от взривното устройство, каза той.

Либералният губернатор заяви, че е бил предупреден за трето планирано нападение.

Регионът е бивш бастион на Революционните въоръжени сили на Колумбия (ФАРК) - бунтовническата групировка, която сложи оръжие и създаде комунистическа политическа партия след историческото мирно споразумение през 2016 г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС