„Той е вреден за държавата", смята вътрешният министър

Ново напрежение преди изборите между МВР и Прокуратурата. Вътрешният министър Бойко Рашков отклони предложението на държавното обвинение за общо звено, което да се бори с купуването на гласове.

Ден преди старта на предизборната кампания сигналите за контролиран вот са факт. „Имаме случай в Кирково, където нашите служители задържаха под стража лице, което е заплашвало друг гражданин, че ако не гласува за партия ДПС, няма да получи дърва за огрев”, обясни силовият министър.
 

Той заподозря прокуратурата в общи действия с партии. Причината – от обвинението не са предали на съд купувачи на гласове от предишните избори, свързани с ГЕРБ.

„Сега един близък на този, който организираше тогава купуването и продаването на гласове, е в листата на ГЕРБ. Може би е случайно това. На 22-ро място в Пловдив. И за това, може би, прокуратурата упорито се старае да създаде такова взаимоотношение за изборите, че да има информация за коя партия полицейските органи са събрали информация и да стопират в една или друга посока нашите разследвания”, добави Рашков.

Още преди дни лидерът на ГЕРБ отправи обвинения към  вътрешен министър за репресии. Чуха се дори и намеци за корупция в редиците на служебния кабинет.

„Не искайте от мен да коментирам един човек, който е загубил властта, който е провален политик и който между другото не трябва да се връща на власт, тъй като е вреден за държавата”, добави министърът.

Рашков с поредни обвинения срещу ДПС и ГЕРБ

„За тези магистрали, които шумно се хвалеше, че строи, най-вероятно ще трябва да отговаря в недалечно бъдеще. Има сведения, че неслучайно авансово са превеждани милиарди левове на определени фирми, които да строят „Хемус” и от които предварително са отчислявани доста сериозен процент суми. За тях сме убедени, че ще бъдат включени в предизборната кампания през ноември. Вероятно тези избори ще бъдат доста съдбовни за този човек”, каза още Рашков.

Той коментира и завръщането в политиката на Делян Пеевски. „С един добър кандидат за народен представител се снабди ДПС. Да му е честито”, смята той. Министърът заяви, че Пеевски е бил кадровик в ДАНС и съдебната система. Призоваването му в ДАНС било нормален ход на разследващите.

„Не само Делян Пеевски трябва да бъде извикан в ДАНС и да бъде питан има ли, или няма офшорни сметки и имущества извън страната, и други, които има - знаете, Младенов, например”, каза още Рашков.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.