От силовото ведомство ще обявят данни коя партия колко гласове се е опитала да купи на предходните избори

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков с поредни обвинения срещу ДПС и ГЕРБ. До дни от силовото ведомство ще обявят данни коя партия колко гласове се е опитала да купи на изборите на 11 юли. По думите на Рашков най-много били сигналите за ГЕРБ, следвани от ДПС. А вчера е бил задържан мъж от Кирково заради натиск в полза на определена партия.

Като откровени лъжи определи вътрешният министър Бойко Рашков твърденията на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, че погазвал конституционните права на техни симпатизанти. Думите на председателя на партията бяха изречени след регистрацията им ЦИК за вота на 14 ноември.

„Как една политическа партия се грижи за правата и свободите на българските граждани, притискайки ги да гласуват точно за нея? Чух изрази като "репресия", "антидемократичност", което е свързано с моето име. Няма да позволя името ми да бъде опетнявано от пехливан политици”, обясни Рашков.

Първи арести в Буковлък за купуване на гласове

За да докаже думите си за търговия с гласове, в следващите дни силовият вицепремиер обеща да изнесе статистика коя партия колко гласа се е опитала да купи на изборите през юли.

„Ние сме започнали разследване по близо 100 подобни производства и сме ги уточнили по партии. На първо място е ГЕРБ. На второ място е „Движението за права и свободи””, каза още вътрешният министър.

Предшествениците на Рашков - Младен Маринов и Христо Терзийски, неглижирали сигналите срещу ГЕРБ и ДПС,а се занимавали основно с дилъри в полза на Васил Божков и Цветан Цветанов, твърди още ресорният министър.В позиция до NOVA от ГЕРБ обявиха, че единствената задача на Рашков била "да демонизира ГЕРБ”. Шести месец Рашков не е извадил нито едно доказателство за безбройните си лъжливи твърдения, пишат още от партията.

Министерството на вътрешните работи до месец април тази година е предприемало множество действия, за да се предотвратят подобни престъпления, заяви вътрешният министър.

ОТ ДПС не коментираха новите твърдения на Рашков. Въпреки информацията, че кметът на община Кирково звънял в местната полиция, за да пита защо е задържан техен човек. Шинаси Сюлейман не беше открит за коментар.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.