Според кандидата за депутат от "Демократична България" служителите на реда са против принудителната им имунизация

„Колегите в МВР категорично отричат в декларация твърдението и желанието да бъдат задължени да се ваксинират, за да получат зелен сертификат. Те посочват, че не са против ваксинацията като цяло, но тя трябва да става по друг начин, а не принудително”. Така Галентин Грозев, кандидат за депутат от "Демократична България", коментира в "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS  коментира идеята полицаите да бъдат задължени да се ваксинират и да получат зелен сертификат с оглед на факта, че налагат прилагането на здравните мерки. По думите му няма да е изненада, ако съвсем скоро и служителите на реда излязат на протест, ако бъдат задължени да се ваксинират.

Кацаров: Ако мерките не дадат резултат, единствената алтернатива е локдаун

Той коментира и назначаването на Янаки Стоилов за конституционен съдия. „Познавам работата на професор Янаки Стоилов. В Софийски университет съм изучавал неговия труд „Държавната власт”. Благодарение на него съм си вземал изпитите и съм получил знания, които и до момента ми вършат работа. Мога само да му пожелая успех в кариерата му на конституционен съдия и да не се поддава на политическата конюнктура”.  

Целия разговор гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.