По думите му КЗК трябва да бъде сменена

"Пред съд трябва да бъде доказано, че българският премиер е разполагал с големи суми, чиито произход не може да обясни и които не фигурират в декларациите му. Тогава твърденията за "Хемус" и думите на Божков за подкупи вече ще се обвържат в една картина. За да бъде изяснено това, трябва да бъде намерен човекът, който е направил тези снимки. Прокуратурата трябва да се самосезира. Ние го направихме през лятото на 2020 г., днес ще го направим отново за новите снимки". Това заяви лидерът на "Демократична България" Христо Иванов в "Твоят ден" по повод новите снимки, за които се твърди, че са от спалнята на Бойко Борисов. На тях се вижда чекмедже, пълно с пачки.

По думите на Иванов големият въпрос не е личният живот на Борисов, а дали показаното е вярно. И подчерта, че снимките са правени в продължение на 3 години и това се разбира по датите.

"Обръщаме се към всички, които искат да махнат Гешев и да направят съдебна реформа. ГЕРБ няма да са сред тях, защото той е така любезен да не прави разследване на снимките с огромните количества кеш, затваря си очите и за Пеевски", обясни Иванов.

Той смята, че е необходима поетапна подмяна на ръководствата на ведомствата, от които зависи упражняването на контрол.

"В момента там са сложени калинки, чиято задача е да си затварят очите и да гледат настрани. КЗК също трябва да бъде сменена", коментира той.

Според него момента социолозите не знаят какво мерят - "температура ли, кръвно ли".

Христо Иванов: Ако искаме да спрем да затъваме в корупция, някой трябва да влезе в затвора

"Имаме безпрецедентна ситуация - 3 пъти избори, съвместяване на парламентарен и президентски вот, пандемия. Хората да не обръщат внимание на социологическите изследвания. Със сигурност търпим конкуренция от "Продължаваме Промяната", както и от останалите нови формации, затова предлагахме общо явяване. Не позволихме конкуренцията да се превърне в конфонтация", сподели лидерът на ДБ.

Той предполага, че партията на Петков и Василев се надява, че ще привлече повече електорат заради новостта си.

Борисов дава Рашков на съд

"За мен важното е броят на депутатите извън ГЕРБ и ДПС да позволят създаване на правителство", подчерта Иванов.

Той призова избирателите да гласуват за "нещо сигурно" и да дадат мандат на "Демократична България".

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.