Заниманията са подходящи за всички възрасти

Йогата не е тренировка, а съчетание за духа и тялото. Тя е време за ментално и физическо отпускане. Това споделя треньорът Цвета Маркова. Оказва се йога упражненията са подходящи и за деца на всякакви възрасти. 

"При мен идват много малки дечица - на по 3-4 години. Часовете посещават и тинейджъри. Йогата е занимание, подходящо за хора на всякакви възрасти. Предизвикателство са часовете с най-малките, тъй като те по-трудно задържат вниманието си върху едно нещо. Старая се обаче да поднасям всичко под формата на игра, за да не остава у тях усещането за задължение", споделя Маркова. 

Индия залага на йогата в борбата с COVID-19

Освен че е приятна, йогата има и изключително благоприятно въздействие върху телата на най-малките. С няколко минути занимания на ден могат да се предотвратят гръбначни изкривявания и затлъстяване - широко разпространени сред подрастващите. 

Безплатни онлайн курсове за дихателни и йога упражнения

"Йогата развива еднакво гъвкавост и сила. Спомага за справяне със стреса, на който всички сме подложени. Освен това при всяко физическо упражнение се отделя хормонът на щастието. Виждам го и сред децата, въпреки, че нашите занимания са по-спокойни, те си тръгват с приповдигнато настроение", разказва треньорът. 

Без значение на какъв спорт ще бъде записано детето, той може да му бъде само от полза, категорична е Маркова. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.