Вчера лидерите на ПП се срещнаха с БСП, ИТН и ДБ

Очаква се преговорите за съставяне на бъдещ редовен кабинет да продължат и на експертно ниво. Във вторник лидерите на „Продължаваме Промяната”  Кирил Петков и Асен Василев проведоха срещи с представители на  БСП, „Има такъв народ” и „Демократична България”.  Заявката е да се подпише подробно коалиционно споразумение с конкретни политики в него.

Сандов: Подходът на „Продължаваме Промяната” при преговорите е много различен

На срещите на лидерско ниво и четирите формации заявиха, че крайната цел е да има правителство. По-късно в свой пост във Facebook и Слави Трифонов заяви, че „Има такъв народ” ще подкрепи правителство на ПП.

В ефира на NOVA и от страна на БСП, и от „Демократична България” заявиха, че подходът при преговорите вече е различен и заради това със сигурност ще има правителство.

„Има реална диалогичност, няма високомерие. Няма: „Елате при мен, аз тук нещо да ви кажа”. Напротив - те ходят при останалите, те са добронамерени. Не поставят червени линии и се опитват и от наша страна да няма такива”, посочи Борислав Сандов от „Демократична България”.

„Продължаваме Промяната” и „Демократична България” са готови за коалиционно правителство

„Благодарение на победата на „Продължаваме Промяната” сега има шанс едно наистина стабилно мнозинство в Народното събрание. Мнозинство на реалната промяна, в което БСП има всички възможности да участва. Разговорите вече започнаха. Ние имаме възможността, ако подходим достатъчно умно, да прокараме и нашите идеи и принципи”, заяви Кристиан Вигенин от БСП.

От „Продължаваме Промяната” обещаха всички преговори да бъдат публични и да се излъчват онлайн.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.