Всякаква агитация е забранена

Днес е ден за размисъл преди втория тур на президентските избори в неделя. Всякаква агитация е забранена. 

Съгласно Изборния кодекс не е разрешено да се публикуват данни от социологически проучвания, от допитвания до общественото мнение, както и от екзит пол за резултатите и нагласите на избирателите до приключването на изборния ден. Забраната се отнася и до профилите в социалните мрежи като Facebook, Twitter, Viber, YouTube и др. доставчици на медийни услуги.

На 21 ноември изборът си можем да направим в близо 13 000 секции у нас. А сънародниците ни зад граница – в 751. За целта са осигурени близо 12 000 устройства. За да става по-бързо гласуването, на някои места ще има по две машини, а за да може всички желаещи да упражнят правото си на вот, възможно е да бъдат открити и допълнителни подвижни секции.

И на този вот – във всички секции с над 300 избиратели ще гласуваме само с машина. В 9399 секции в страната ще се гласува с машини.

Зад граница за балотажа са изпратени 336 машини. Вратите на изборните секции отворят точно в 07.00 ч. сутринта и ще затворят в 20.00 ч. Ако към този час все още има чакащи да гласуват,  изборният ден може да бъде удължен най-много с един час.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.