Това заяви проф. Анастас Герджиков след първите данни от балотажа

"Честито на победителите! Всички се надяваме, че през следващите пет години за доброто на българския народ, ще се сбъднат техните обещания, не моите прогнози". Това каза кандидатът за президент проф. Антастас Герджиков в изявление след края на втория тур на вота.

EXIT POLL: Румен Радев печели втори мандат

"Окончателните резултати още не са обявени, но отсега е очевидно, че двойката г-н Радев и г-жа Йотова печели с голяма преднина. Искам да благодаря на всички, които помогнаха да стигнем дотук и най-вече на Инициативния комитет, в който влязоха много достойни хора", каза още той.

Проф. Анастас Герджиков благодари и на своя щаб. "Искам да благодаря на партиите, които ни подкрепиха, на кандидат-президентите, които между двата тура казаха думи в наша подкрепа и най-вече - на всички български граждани, които гласуваха за нас на първия и на втория тур", каза още проф. Анастас Герджиков.

„Гласовете за нас няма да останат напразни. Уверявам ви, че ние ще намерим начин да продължим. Попречиха ни няколко неща: първо това, че нашите съперници непрестанно в продължение на 40 дни повтаряха само, че ние сме свързани с дадени хора и дадени партии. Това не е вярно. Целият държавен апарат работеше за действащия президент. Репресиите на силовите министерства бяха в полза на държавния глава. Вътрешният министър се изявяваше като негов началник щаб”, добави той.

По думите му са се опровергали твърденията, че гласоподавателите на ДПС ще гласуват за него. "Техните гласове се разделиха по-равно", категоричен бе Герджиков.

Според него той и Невяна Митева са повлияли значително за промяна на политическия стил.

"След като ни се подиграха за обединението, всички подеха това, включително Радев. Основната вина за това, че не получихме по-добър резултат, е наша", заяви Герджиков. Според него проблем е, че хората вече не вярват на никого.

"Това, което е сигурно е, че няма да поема по пътя на политиката. Естествено, че ще се върна в университета", категоричен бе Герджиков. 

 

 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.