Това заяви председателят на БСП в оставка

Корнелия Нинова определи като „смазваща” разликата между кандидат-президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова, печелеща битката за „Дондуков” 2, и основният ѝ опонент в лицето на Анастас Герджиков и Невяна Митева.

 

 

„Поздравяваме победителите Румен Радев и Илияна Йотова, пожелаваме им един успешен мандат. Поздравяваме социалистите, които и сега са били едни от най-активно гласуващите”, добави Нинова.

„Промяната очевидно ще продължи с Румен Радев. Той е току-що избраният президент на България, олицетворяващ промяната”, каза още тя. 

Бъдещото правителство

„От първите ни разговори, до последния, който беше преди малко, сме планирали четиригодишен мандат и така сме залагали политиките и приоритетите си. Нашите антикризисни мерки за 100 дни са приемливи за тях ”, добави Нинова.

„Разговорите ни с Кирил Петков и Асен Василев са били за четиригодишен мандат, но знаем и с какво трябва да започнем. Имена още не сме обсъждали. Всичко, което четете, са интриги и манипулации. За нас това не е изненада - но не е вярно”, каза още лидерът на БСП в оставка.

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.