"Случилото се на АМ "Струма" е ужасяваща трагедия. Съболезнования на близките на жертвите", заяви Дияна Ковачева

„Много малко неща могат да се кажат в подобен момент. Ужасяваща, тежка трагедия. Съболезнования към близките за загиналите. Ужасяващо е, че има деца сред загиналите. Най-страшното е, че тези хора няма да се върнат. Може би, когато се установи какво се е случило -  ще се извлекат поне поуките от това, ако има нещо, което е поправимо”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” омбудсманът доцент Дияна Ковачева по повод трагедията с автобуса на АМ „Струма”.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА КАТАСТРОФАТА ВИЖТЕ ТУК

Рашков: Жертвите са скупчени, на въглен са

По думите й всеки ден се получават сигнали за лоши пътища, лоша сигнализация на пътя и преминаване на тирове през населени места. „Специално за този участък, на който е станала трагедията тази нощ, не мога да кажа дали сме имали сигнали. Но въпросът е принципен. Това може да се случи навсякъде”, подчерта тя.

ОГНЕН АД НА АМ "СТРУМА": 45 жертви при пожар в автобус край Боснек (ВИДЕО+СНИМКИ)

Омбудсманът коментира и цената на тока и парното, които ще се покачат за битовите потребители от началото на следващата година.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.