Северномакедонци от албански произход са собствениците на изгорелия автобус

Автобусът, в който загинаха 45 души на автомагистрала „Струма”, е собственост на фирмата „Беса транс”, регистрирана в село Рашче, община Сарай в Република Северна Македония, предаде БГНЕС. Техен представител, който е на място, ще предостави списък на пътниците от четирите автобуса, пътували в конвой. Изгорелият е бил последен в редицата.

ОГНЕН АД НА АМ "СТРУМА": 45 жертви при пожар в автобус край Боснек (ВИДЕО+СНИМКИ)

След завръщането на другите три автобуса в Скопие, чрез ДНК анализ от телата, ще се търси самоличността на загиналите. Транспортната фирма ще даде и информация за техническото състояние на возилата и кога за последно са минавали на преглед. 

Паралелно с това ще се проверява състоянието на пътната настилка, виражите и има ли подадени жалби за инциденти на същото място.

 

 

По първоначална информация шофьорът на автобуса е загинал. Проверява се дали вторият, който по закон трябва да пътува при такъв тип екскурзии, е сред оцелелите. Работи се по версия за внезапна техническа повреда или заспиване на водача.

Османи в София: Това е голяма трагедия с наши сънародници (ВИДЕО)

Автобусът е изгорял напълно. На място все още има две пожарни коли и специална лаборатория на разследващите. Рейсът първоначално е блъснал мантинела, която ограничава разширение, предназначено за временна спирка на превозни средства, от дясната страна на платното. От удара с превозното средство са отнесени десетки метри от нея. След това автобусът се е ударил в насрещната ограничителна мантинела, която разделя двете платна - в посока към Благоевград и в посока към София. Именно там е спрял. Видим спирачен път на метри от мястото на инцидента няма. Автобусът е влязъл през ГКПП „Капитан Андреево” малко след 21 часа снощи.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.