Вижте съветите на диетолога Мария Тихомирова

Диетологът Мария Тихомирова сподели пред медиите в кои случаи употребата на мента може да навреди на организма. Според нея хората с ниско кръвно налягане трябва да внимават с ментата, тъй като тя има хипотензивен ефект. Противопоказан е и при разширени вени, тъй като намалява съдовия тонус.

"При прекомерна употреба на билката мъжете могат да се окажат с намалено либидо, а ако жената планира бременност, тя също трябва да се откаже от ментата", казва източникът.

Хората, които не страдат от гореспоменатите състояния, могат само да се възползват от умерената употреба на ментата. По-специално, тя помага за справяне с болки в червата и мигрена, казва Тихомирова.

"Освен това ментата намалява менструалните болки и има антибактериално действие. От нея може да се приготви идеална напитка, която намалява гаденето и има освежаващ ефект", заяви диетологът пред руски медии.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС