Сега ББР подготвя сключването на нов договор за правни услуги, казаха още от партията

Държавната консолидационна компания (ДКК) и Българската банка за развитие (ББР) са сключили договори за правни услуги с адвокатска кантора, която, според информацията, циркулираща в публичното пространство, е свързана със „Сиела Норма”. Това обявиха членове на ГЕРБ на брифинг в сряда. Ден по-рано от партията сигнализираха, че ДКК е сключила втори дублиращ се договор с адвокатската фирма на стойност 1 120 000 лв.

Нови сътресения в Държавната консолидационна компания (ОБЗОР)

„Днес вече знаем и нейното име – „Георгиев, Тодоров & Co". Този модел на промяната от ДКК се пренася и в ББР, където същата кантора има сключен договор за правни услуги за една прилична 6-цифрена сума”, заяви юристът Любомир Талев.

ГЕРБ с обвинения срещу уволнената шефка на ДКК

Той каза още, че сега ББР подготвя сключването на нов договор за юридически услуги на стойност 600 000 евро. „Остава само да научим дали той ще бъде със същата кантора, или с такава, в която е работила съучредителката на „Да, България”, заедно с Кирил Петков, и негова близка сътрудничка Лена Бориславова”, заяви Талев.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.