ИТН ще направи всичко възможно парламентът да работи през целия си мандат, добави той

„Има такъв народ” ще направи всичко възможно да бъде съставено правителство и парламентът да работи през целия си мандат. Това заяви от трибината на Народното събрание Любомир Каримански от ИНТ. По думите му парламентарната група на партията ще следва три основни принципа.

„Първият принцип е свързан с това, че хората са естествено различни. Ние тряба да намираме пътя един към друг и да се раздваме на различнията си. Точно в тази зала, наречена от Захари Стоянов „свещена”, бих искал да покажем сговор и достойно повдение, подобаващо на високия морал на народния представител. Необходимостта от възраждане е повече от жадувана, с това е свързан и вторият принцип- любознателността. През вековете будителите по нашите земи са успели да отредят достойно място на българската нация сред световното образование. Знанието е неизчерпаем ресурс”, коментира той.

Каримански призова да се впрегне цялата креативност, предлагайки истинска промяна.

„Третият принцип е свързан с творческото начало на всеки един от нас. Всички граждани, които искаме нововъведения е необходимо да сме денонощно будни и да браним новаторството”, добави той.

Според Каримански в законите трябва да се предвидят норми за ефективно използване на природните ресурси.

„Необходим е закон за по-голям обхват на колективните действия в тази посока и тяхната прозрачност”, обясни той.

ВСИЧКО ЗА НОВОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.